Стало відомо, як зміниться кількість населення в Україні

Українців стає щороку все менше, за останні роки значно зросла кількість трудових мігрантів. Така тенденція не може хвилювати та й прогнози вчених невтішні. Дослідження інституту Вашингтона спрогнозували, що станеться з населенням України до 2050 року, її опублікувало Мінсоцполітики.

Люди. Фото: скріншот Youtube-відео
Люди. Фото: скріншот Youtube-відео

За прогнозом, у 2050 році кількість жінок пенсійного віку буде удвічі більшою за населення працездатного віку.

Крім цього, якщо порівнювати показники за 2020 рік і прогнози експертів, то суттєво скоротиться кількість дітей та молоді. Очікується, що людей віком до 20 років у 2050 році буде у два рази менше, ніж зараз.

Схожий прогноз учені дають й за кількістю людей працездатного віку. Що ж щодо кількості людей пенсійного віку, то ця цифра не повинна сильно змінитися.

Варто зазначити, що в Мінсоцполітики написали, що це тільки прогноз на тривалий період й за цей час все може статися. Тому, це лише приблизний прогноз. Однак, щодо головних тенденцій, то вони частіше за все, збігаються. Тому слід готуватися до того, що все ж цей прогноз справдиться.

В Мінсоцполітики також стурбовані, як ця ситуація вплине на життя українців. Відомство закликає уявити, скільки ж повинні платити зі своєї зарплати працівники, щоб забезпечити достойний рівень життя пенсіонерам.

Зазначається, що це ще оптимістичний прогноз, бо бралися офіційні цифри. Однак, зараз в Україні не усі громадяни легально працюють, тому вони не платять податки.

Тому завдання Уряду не тільки детінізація ринку праці та створення нових робочих місць, а й запуск пенсійної накопичувальної системи.

Прогноз населення України. Фото: Мінсоцполітики

Тобто усіх українців хочуть зобов'язати щомісяця відкладати з зарплатні певну суму, також частину будуть брати з роботодавців. Тоді вже майбутнім пенсіонерам будуть виплачувати щомісячно дві виплати, їх доходи будуть більші.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Мінсоцполітики хоче змінити процедуру нарахування прожиткового мінімуму, що це значить для українців.

Також ми писали, що Кабмін анонсував жителям регіонів "червоної" зони карантинну компенсацію у розмірі 8000 грн., як та коли їх отримати.

Нагадуємо, що деякі постачальники газу вже опублікували нові тарифи на газ, що почнуть діяти з 1 квітня.