Коли у квітні краще сіяти та саджати

З початком квітня, коли на вулиці стає значно тепліше, у дачників та садівників починається активна пора - сезон весняних робіт. Саме у цей весняний місяць вже саджають не тільки дерева, а перші культури на городі, а також розсаду. Про сприятливі дні підкаже посівний календар на квітень 2021 року, повідомляє Апостроф.

Посадка картоплі. Фото: скріншот YouTube-відео
Посадка картоплі. Фото: скріншот YouTube-відео

Є певні дні, в які городина буде краще рости та родити. Хочете перевірити, тоді проводьте висадку рослин або ж посів в ґрунт в дні, що вважаються сприятливими. Виявилося, що існують фази Місяця, які й впливають на те, як будуть рости рослини.

Ця інформація буде корисна городникам та садівникам, завдяки чому можна буде зібрати гарний врожай. Все через те, що у певні місячні дні рослина добре приживається в землі та буде рости міцною, а в інші - буде більш вразливою. також у певні дні взагалі категорично заборонено роботи на городі.

Посадковий календар. Фото: скріншот YouTube-відео

Які рослини можна сіяти по днях у квітні 2021:

1 квітня - редис, червона капуста, часник, горох, квасоля, гарбузи та ранню картоплю. Також можна висаджувати такі дерева, як яблуню, грушу, абрикос, вишню, сливу.

2 квітня - бажано провести саме обробку дерев та кущів від шкідників. сіяти можна горох та гарбуз, а також висаджувати бульбові та кучеряві квіти.

3 квітня - можна садити картоплю, часник та цибулю. На розсаду варто посіяти капусту та перець.

4 квітня - сприятливий день, щоб посіяти кабачки, гарбузи, горох, моркву, петрушку та редис. Також можна висадити багаторічні квіти та проводити обрізку дерев.

5 квітня - можна підготовлювати розсаду капусти й перцю. також можна посадити картоплю та корнеплоди.

6 квітня - бажано посіяти редис, пастернак, петрушку та селеру.

7 квітня - можна перекопувати землю, прополювати та проріджувати. Пересадку рослин краще перенести, можна ще пообрізати гілки та боротися зі шкідниками.

8 та 9 квітня - добре посадити ранню картоплю, редис, буряк, моркву, горох, квасолю. На розсаду дозволяється сіяти помідори та перець. Проводяться роботи по удобренню ґрунту, висаджуються суниця, полуниця та виноград.

10 квітня - у цей день краще нічного не садити на не сіяти, бо день - не родючий.

11-13 квітня - Молодик. Роботи з рослинами заборонені.

14 квітня - сприятливий день для посадки усіх видів овочів та капусти, а також багаторічних квітів.

15 та 16 квітня - сіють петрушку, кабачки, цвітну капусту, горох, квасолю та боби. Також баштанні культури та виноград.

17 квітня - можна садити та сіяти виткі овочі та квіти.

18 квітня - сприятливий день для розсади огірків та ранніх помідорів у випадку сприятливої погоди. Теж саме стосується кабачків, гарбузів та квасолі.

19 квітня - сіють та висаджують розсаду капусти, кропу, квасолі та ранньої картоплі. Також можна саджати малину, виноград, абрикос та горіх.

20 та 21 квітня - можна сіяти кукурудзу, на розсаду - ранній перець, а також салат та селеру. З дерев можна висаджувати яблуні та ягідні чагарники. День сприятливий ще й для підгодівлі мінеральними добривами.

22 квітня - можна сіяти соняшник, а також такі трави як майоран, розмарин та базилік. З рослин висаджують лохину, малину та аґрус.

23 квітня - можна сіяти кріп, петрушку та гіркий перець. День сприятливий для посіву однорічних рослин.

24 квітня - посадка суниці та винограду, пересадка ягідних чагарників.

25 квітня - можна саджати усі види капусти, раннього гороху, картоплі та буряку. Сіють також гарбузи, кабачки та огірки в теплиці.

26 квітня - можна саджати троянди, ожину та виноград. Краще не обробляти у цей день рослини від шкідників.

27 та 28 квітня - Повня. Роботи з рослинами не можна проводити.

29 квітня - можна посіяти моркву, петрушку, цибулю та редис. Також сприятливий день для розсади огірків, помідорів, солодкого перцю та баклажанів у теплиці. Висаджують саджанці яблук, сливи та вишні.

30 квітня - день гарний для посадки редису, часнику та цибулі-порей, висаджують полуницю та виноград.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що народний синоптик спрогнозував погоду у квітні та травні та розповів, яким буде початок літа.

Також ми писали, що 27 квітня відзначають Федорів день, які прикмети та заборони у цей день існують.

Нагадуємо, що під час Великого посту припадають батьківські суботи, важливі дати.