В Міносвіти розповіли, що обговорювали чиновники на зустрічі

У п'ятницю, 26 березня представники Міносвіти, Нацполіції та Міністерства внутрішніх справ на зустрічі обговорили співпрацю заради створення безпечного середовища для школярів, повідомляє пресслужба Міносвіти.

Школа. Фото: скріншот YouTube-відео
Школа. Фото: скріншот YouTube-відео

Представники даних відомств обговорили питання співпраці, щоб життя школярів стало більш безпечним та комфортним, перш за все, у стінах освітніх закладів.

Також торкалася й тема запобігання дитячій злочинності й різних видів правопорушень. Крім цього, розглядалися питання, як запобігти травматизму дітей на дорогах та не допустити різних видів насильництва над дітьми.

Під час бесіди усі сторони з різних відомств домовилися, як будуть спільно працювати над розв'язанням цих проблем. Також були встановлені чіткі строки, протягом яких й буде втілено усі заходи.

Пресслужба вказала, що чиновники домовилися щодо реалізації різних заходів, направлених на попередження дитячого суїциду.

Міністерство освіти та науки України запропонувало Нацполіції провести у закладах позашкільної освіти виховні заходи, щоб попередити небезпечні подібні події.

Після зустрічі був підписаний меморандум усім трьома учасниками обговорення проблем, зараз підготовлюється спільний нормативно-правовий документ, що дозволить почати втілювати усі ідеї для створення школярам безпечного середовища в країні.

Оскільки в період пандемії діти часто навчаються дистанційно та активніше стали користуватися інтернетом, Міністерство освіти розповіло батькам нещодавно про згубний вплив соціальних мереж на життя дітей та дало рекомендації, як захистити їх.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що освітній омбудсмен стурбований кількістю уроків для школярів 5-7-их класів. Він вважає, що в них буде сильне навантаження у рамках типової освітньої програми, що буда прийнята у лютому 2021.

Також ми писали, що секретар РНБО Олександр Данілов на минулому тижні оцінив ймовірність введення загальнонаціонального локдауну, як досить високу.

Нагадуємо, що в Україні почали штрафувати користувачів соціальних мереж за образи, де вперше покарали людина та який розмір штрафу треба сплатити.