Пенсіонерам обіцяють виплати у 7000 грн

Згідно з даними, середній розмір пенсії в Україні становить 3500 грн. Однак, міністерка соцполітики України Марина Лазебна розповіла, як можна збільшити цей розмір у два рази - до 7000 грн, повідомляє Офіс президента України.

Гроші. Фото: скріншот YouTube-відео
Гроші. Фото: скріншот YouTube-відео

Варто зазначити, що такий розмір виплат може очікувати українських пенсіонерів при деяких умовах. По-перше, такі виплати можуть отримувати майбутні покоління, а не нинішні пенсіонери. По-друге, такий розмір виплат можливий у разі запуску накопичувальної пенсійної системи.

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що усі пропозиції, як досягнути такого рівня виплат вже представлені президенту України Володимиру Зеленському.

За словами Лазебної, спочатку потрібно навести лад у солідарній пенсійній системі. Вона наголосила, що враховуючи нинішній розмір заробітної плати та мінімальний дохід, українець міг би отримувати виплати з двох джерел - солідарного та накопичувального рівнів. Тоді б середня виплата склала б 7000 грн.

За підрахунками міністерки соцполітики, якщо українець, якому виповнилося трохи більше за 35 років почне відкладати по 600 грн кожного місяця, то упродовж 15 років це б дозволило йому отримувати у середньому по 3200 грн.

Оскільки середній розмір виплат у солідарній пенсійній системі складає приблизно 3500 грн, тому й виходить майже 7000 грн пенсії.

Лазебна зауважила, що розрахунки проводилися станом на цей час. При визначенні суми враховувався дохід за рік на 3%більше за рівень інфляції - 0,25% в місяць. Міністерка вважає, що це реальний рівень.

Також Лазебна вважає, що запровадження накопичувальної пенсійної системи допоможе розв'язати проблему з дефіцитом Пенсійного фонду. Не тільки майбутнім пенсіонерам можна буде отримувати більший розмір виплат, а й в інших громадян виплати зростуть у 1,5-3 рази.

Також міністерка прогнозує, що накопичені протягом трудового періоду гроші можна буде передати у спадщину.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що журналісти підрахували, як змінилися ціни та тарифи в Україні з моменту обрання президентом України Володимира Зеленського.

Також ми писали, що з 1 квітня зросте пенсійний вік, хто не зможе вийти на заслужений відпочинок.

Нагадуємо, що з квітня пенсії перерахують одній категорії громадян, хто у списку.